Foto: Silvestrovské derby
Derby internacionálů vyhrála po dramatickém závěru Sparta, veteráni se rozešli smírně

31. 12. 2018

Derby internacionálů vyhrála po dramatickém závěru Sparta, veteráni se rozešli smírně

Rok 2018 zakončilo tradiční Silvestrovské derby. Zatímco internacionálové se utkali již po třiatřicáté, veteráni pošestnácté. O něco úspěšnější byla Sparta, která vyhrála duel internacionálů, v derby veteránů se zrodila remíza. Přitom začátek a průběh zápasu veteránů spíše nasvědčoval sparťanskému vítězství. Sparťané v derby vedli 2:0, 3:1 a 4:2, ovšem své vedení promrhali a Kozel, kterému letošní derby vyšlo náramně, dvěma góly vyrovnal. Slávisté se dokonce tři minuty před koncem ujali vedení, ovšem hned minutu poté vyrovnal na konečných 5:5 Kincl. Zatímco v loňském derby veteránů padly jen tři góy a z výhry se radovali slávisté, letošní ročník byl na góly bohatší. Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Petr Vrabec (Sparta) a Luboš Kozel (Slavia). Kozel se postaral hned o čtyři góly sešívaných z pěti. Hlavní program jako již tradičně obstaralo derby internacionálů, v němž hráči pokračovali v nastoleném trendu z derby veteránů – padlo hned jedenáct gólů. Do zápasu opět vstoupila lépe Sparta, která si vypracovala vedení 4:1. Kdo však očekával klidný zbytek zápasu, byl na omylu. Slávisté totiž náskok Sparty smazali a vyrovnali na 4:4. Na gól Kolouška, který znamenal sparťanské vedení 5:4, ještě stačil odpovědět Skácel, ovšem v poslední minutě Sparta po třetím rohu kopala penaltu, kterou proměnil nováček v derby Lafata. Sparta se tak podobně jako loni radovala z vítězství, tentokrát 6:5. Na hřišti byli nejvíce vidět Rudolf Skácel (Slavia) a Václav Koloušek (Sparta), kteří byli po zásluze odměnění titulem nejlepší hráč zápasu. Na nový rok 2019 si přiťukli komentátor ČT sport Pavel Čapek, předseda dozorčí rady pořádající agentury NIOSPORT AGENCY Václav Čičatka a hráči Jiří Bílek (Slavia) a David Lafata (Sparta).

Veteráni: Slavia – Sparta 5:5 (2:4)

Branky: 12. (pen.), 22., 34. (pen.) a 37. Kozel, 16. Řehák – 1. Trval, 6. Vrabec, 16. Zítka, 17. Budka, 38. Kincl. Rozhodčí: Zvonič – Petřík, Mencl. Bilance po derby: 6 – 8 – 2. Slavia: Bureš – Šimůnek, Šilhavý, Medynský, Jeslínek, Kozel, Veselý ml., Jindráček, Kuka, Řehák, Janoušek, Zákostelský, Mareš. Sparta: Blažek – Bažant, Margolius, Horňák, Denk, Vrabec, Jarolím, Budka, Lokvenc, Trval, Zítka, Kincl.

Internacionálové: Slavia – Sparta 5:6 (1:3)

Branky: 9., 38. (pen.), 40. a 48. Skácel, 41. Ulich – 4. a 50. (pen.) Lafata, 24. a 41. Koloušek, 15. Stracený, 34. Matějovský. Rozhodčí: Hrubeš – Petřík, Mencl. Bilance po derby: 21 – 4 – 8. Slavia: Winter – L. Došek, Hunal, J. Černý, Bílek, Müller, Skácel, Ulich, Pešír, T. Hrdlička, Piták, Lička, Kalivoda, Hyský. Sparta: Bičík – Stracený, Zelenka, Fukal, Koloušek, Hübschman, Flachbart, Novotný, Šírl, Lafata, Jun, Matějovský, Čížek.