Foto: Silvestrovské derby
Kollerův start by měl být pro fanoušky velkým zpestřením, říká Jiří Novotný

14. 12. 2019

Kollerův start by měl být pro fanoušky velkým zpestřením, říká Jiří Novotný

Patří k neodmyslitelným členům sparťanské sestavy Silvestrovského derby internacionálů. Čtrnáctinásobný mistr ligy se Spartou Praha a také bývalý český i československý reprezentant. Devětačtyřicetiletého Jiřího Novotného snad netřeba blíže představovat. I na prahu padesátky stále obléká dres Vestce ve středočeské 1.A třídě, ten sparťanský nosí zejména v poslední den roku a nejinak tomu bude i letos. Spolu s Jaroslavem Bartoněm také pro toto derby obvolává své bývalé spoluhráče a vlastně tvoří soupisky týmů z Letné. V úvodu ikona sparťanského týmu nastínila, jak moc těžké je poskládat dva týmy na Silvestrovské derby. „Co se týče sestavy pro derby internacionálů, skládala se úplně v pohodě. Je jen otázkou, jestli se někdo do Silvestra nezraní,“ řekl Novotný a pokračoval: „V sestavě veteránů mám stále ještě dvě volná místa. Většinou ale nemám problém s tím, že by někdo odřekl, každý si totiž chce na Silvestra udělat hlad,“ dodal s úsměvem. Jediným debutantem v sestavě týmu nad pětatřicet let je nejlepší střelec české reprezentace Jan Koller. Populární Dino si zahraje Silvestrovské derby poprvé až ve svých šestačtyřiceti letech. Že by ho ale pozvánka míjela, není pravdou. „Každoročně byl s rodinou ve Francii a do České republiky na Silvestra nejezdil,“ uvedl Novotný s tím, že Kollera přemlouvat opravdu nemusel. „Volal mi sám, že pokud budu chtít, rád by se zúčastnil. Jeho start by měl být pro fanoušky velkým zpestřením.“ Co se týče přípravy na silvestrovské utkání se Slavií, ta prý v podání Sparty žádná zvláštní není. „Sejdeme se, proběhneme se, zahrajeme si. Toto derby je spíše oslavou pro fanoušky,“ řekl bývalý sparťanský kapitán. On sám se ale během roku udržuje, kromě působení ve Viktorii Vestec totiž ještě obouvá dvakrát týdně brusle na zimním stadionu v Letňanech, kde svádí souboje společně s hokejovými veterány. „Chodím hrát hokej, při něm totiž nedostávají kolena tolik zabrat.“ Silvestrovské derby bude pro Jiřího Novotného ještě o trošku pikantnější. Na hřišti totiž potká dva spoluhráče z Vestce. Zatímco Vlastimil Vidlička bude hájit stejné barvy i v derby, Jiří Bílek bude stát na opačné straně. Hecování však prý podle Novotného žádné neproběhlo. „Jsme kamarádi. Po zápase si dáme s chutí pivečko,“ usmívá se závěrem.

Předběžná soupiska Sparty pro derby internacionálů

David Bičík – Tomáš Čížek, Tomáš Hübschman, Tomáš Jun, Jan Koller, Václav Koloušek, Štěpán Kučera, David Lafata, Marek Matějovský, Jiří Novotný, Luděk Stracený, Radek Šírl, Vlastimil Vidlička.
Silvestrovské derby se letos koná již po 34. a odehraje se 31.12.2019 od 10:00 na umělé trávě v Edenu. Pokud i vy chcete vidět Jiřího Novotného, Jana Kollera a další fotbalové hvězdy v akci, můžete si zakoupit vstupenky na Ticketportalu zde.