Foto: Silvestrovské derby
Derby internacionálů přineslo remízu, mezi veterány vládla Sparta

31. 12. 2019

Derby internacionálů přineslo remízu, mezi veterány vládla Sparta

Silvestrovské derby v poslední den roku 2019 vyznělo o něco lépe pro pražskou Spartu. Letenští vyhráli duel veteránů, mezi internacionály se zrodila remíza 3:3. Duel veteránů opanovala Sparta. Hodně byl vidět Vratislav Lokvenc, který gólem v deváté minutě otevřel skóre. Pět minut nato zvýšil na 2:0 pro sparťany Jiří Novotný, který nastoupil i do následujícího derby internacionálů. Slavia mohla po změně stran snížit a vrátit se do hry, jenže penaltu Kuky chytil brankář Blažek. Sparta navíc poté přidala další trefy z kopaček Budky, Kincla a Horňáka a slavila výhru 5:1, za sešívané pouze snižoval Janoušek. Nejlepším hráčem Slavie byl vyhlášen Pavel Řehák, mezi sparťany si ocenění vysloužil Vratislav Lokvenc. Na hattrick útočila Sparta v duelu internacionálů, které v posledních dvou letech vyhrála. Nedočkala se však. Zápas byl od prvních minut vyrovnaný, ačkoliv už v první minutě poslal Slavii do vedení Pešír. Sparta však srovnala krok gólem Kolouška. O další góly se poté postarali slávisté Lička a Skácel, za Spartu skóroval premiérový účastník derby Koller a trefil se i Lafata. Teprve po páté se tak zrodila v Silvestrovském derby internacionálů remíza. Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Jiří Bílek (Slavia) a Tomáš Čížek (Sparta).

Veteráni: Slavia – Sparta 1:5 (0:2)

Branky: 35. Janoušek – 9. Lokvenc, 14. Novotný, 30. Budka (pen.), 33. Kincl, 39. Horňák. Rozhodčí: Zvonič. Slavia: Bureš – Medynský, Šilhavý, Hunal, Jeslínek, Jindráček, F. Veselý, Kozel, Kuka, Řehák, Janoušek, R. Macháček, Zákostelský. Sparta: Blažek – Kotal, Vrabec, Horňák, Bažant, Lokvenc, Kincl, J. Jarolím, Denk, Margolius, Budka, Novotný.

Internacionálové: Slavia – Sparta 3:3 (2:2)

Branky: 1. Pešír, 16. Lička, 27. Skácel (pen.) – 10. Koloušek, 22. Koller, 30. Lafata (pen.). Rozhodčí: Hrubeš. Slavia: Winter – L. Došek, Hyský, Bílek, T. Hrdlička, Müller, Kalivoda, Ulich, Pešír, Skácel, M. Jarolím, Lička, Dosoudil. Sparta: Bičík – Vidlička, Hübschman, Koloušek, Novotný, Koller, Hartig, Lafata, Čížek, Zelenka, Stracený, Š. Kučera.