Foto: Silvestrovské derby
Derby veteránů vyhrála o gól Slavia, duel internacionálů ovládla Sparta

31. 12. 2014

Derby veteránů vyhrála o gól Slavia, duel internacionálů ovládla Sparta

V tradičním silvestrovském derby se radovaly oba týmy. Duel veteránů zvládla o jeden gól lépe Slavia, zápas internacionálů ovládla Sparta v poměru 6:3.
Na rozdíl od předešlých let, program letošního derby vypukl o hodinu později, tedy v pravé poledne. Jako první naskočili ke svému zápasu veteráni a vítězně z něj vyšla Slavia, která porazila Letenské 4:3. Nejlepšími hráči zápasu byli zvoleni slávista Miroslav Příložný a za Spartu Václav Budka, oba vstřelili po jednom gólu. Zatímco střetnutí veteránů bylo vyrovnané, o internacionálech se to říci nedalo. Sparta byla od úvodních minut lepší a postupně si vypracovala vedení 5:1, na které krásnou brankou do šibenice zvyšoval Milan Fukal. Pavel Kuka se následně zasloužil o snížení, ale když Libor Sionko svým druhým gólem v utkání vrátil Spartě vedení o čtyři góly, bylo rozhodnuto. V závěru ještě snížil z pohledu Slavie na 3:6 Tomáš Kuchař. Nejlepšími hráči byli vyhlášeni sparťan Milan Fukal a slávista Ivo Ulich. Na nový rok si připili předseda dozorčí rady pořadající agentury Niosport Agency a.s. Václav Čičatka, komentátor České televize Pavel Čapek a fotbalisté Radek Černý a Jiří Novotný.

Internacionálové: Slavia – Sparta 3:6 (1:4)

Branky: 6. Jarolím, 37. Kuka, 49. Kuchař - 8. a 40. Sionko, 10. Holub, 16. Kincl, 25. Pospíšil, 28. Fukal. Hráno 2x 25 minut. Bilance po utkání: 19 – 4 – 6. Slavia: Černý - L. Došek, Hunal, Hyský, Janoušek, L. Jarolím, Jindráček, Klinka, Kozel, Kuchař, Kuka, Müller, Ulich, Filinger. Sparta: Blažek - Flachbart, Fukal, Holub, Horňák, Kincl, Mlejnský, Novotný, Pospíšil, Sionko, Stracený, Zelenka, Týce.

Veteráni: Slavia – Sparta 4:3 (2:1)

Branky: 9. Čáp, 16. Příložný, 31. Hrdlička (pen.), 40: Řehák - 20. Budka, 23. Kočí, 40. Trval. Hráno 2x 20 minut. Bilance po utkání: 5 – 5 – 2. Slavia: Šimurka - Čáp, D. Herda, P. Herda, Hrdlička, Jeslínek, Knoflíček, Mareš, Medynský, Ondrejčík, Příložný, Řehák, Zákostelský, Šimůnek, Veselý. ​Sparta: Bobok - Bažant, Budka, Denk, J. Jarolím, Kočí, Mistr, Mlejnek, Slaný, Vrabec, Trval, Bielik.