Foto: Silvestrovské derby
Derby skončilo nerozhodně. Duel veteránů vyhrála Slavia, mezi internacionály kralovala Sparta

31. 12. 2017

Derby skončilo nerozhodně. Duel veteránů vyhrála Slavia, mezi internacionály kralovala Sparta

Rok 2017 zakončilo Silvestrovské derby. Veteráni se utkali po patnácté a úspěšnější byli slávisté, kteří vyhráli těsně 2:1. Mezi internacionály uspěla Sparta, která ukončila sérii Slavie v podobě dvou výher v řadě. Do duelu veteránů přitom lépe vstoupili Letenští. Hašek se už ve druhé minutě uvolnil a s velkým přehledem překonal Šimurku v bráně Slavie. Oba týmy se nikam nehnaly, hrála se taktická bitva a nakonec s vítěznou tečkou pro Slavii. Ve čtrnácté minutě totiž vyrovnal přízemní střelou Luboš Kozel a vyhecovaný zápas rozhodl v 28. minutě Pavel Řehák. Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Luboš Kozel (Slavia) a Martin Hašek (Sparta). Oba se zapsali do listiny střelců. I když to zprvu nevypadalo, duel internacionálů nakonec nabídl přestřelku, v níž padlo hned třináct gólů. Tentokrát však byla aktivnější Sparta, která ve svém kádru přivítala debutanty Bičíka, Matějovského, Vidličku, Jarošíka a Juna, zatímco za Slavii premiérově nastoupili Šenkeřík, Kalivoda a Hrdlička. Sparta si v prvním poločase vypracovala vedení 4:1, které ve druhém poločase ještě navyšovala. Střelecky se prosazovala i Slavia, nicméně na Spartu nakonec nestačila a po dvou výhrách v řadě s ní tentokrát padla 4:9. Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Pavel Kuka (Slavia) a David Bičík (Sparta). Na nový rok 2018 si přiťukli komentátor ČT sport Pavel Čapek, předseda dozorčí rady pořádající agentury Niosport agency Václav Čičatka a hráči Tomáš Hübschman (Sparta) a Stanislav Vlček (Slavia).

Veteráni: Slavia – Sparta 2:1 (1:1)

Branky: 14. Kozel, 28. Řehák – 2. Hašek. Rozhodčí: Krondl – Petřík, Hrubeš. Bilance po derby: 6 – 7 – 2. Slavia: Šimurka – Klusáček, Ondrejčík, Šimůnek, Mareš, Medynský, Jeslínek, Jindráček, Janoušek, Řehák, Šilhavý, Zákostelský, Kozel, Beránek, Veselý ml. Sparta: Blažek – Mlejnek, Vrabec, Bažant, Horňák, Obajdin, Jarolím, Margolius, Trval, Denk, Hašek, Zítka.

Internacionálové: Slavia – Sparta 4:9 (1:4)

Branky: 30. a 50. (pen.) Kuka, 21. J. Černý, 48. Šenkeřík – 15. a 31. Stracený, 12. Jarošík, 24. Kincl, 25. Jun (pen.), 27. Čížek, 29. Flachbart, 33. Zelenka, 34. Koloušek. Rozhodčí: Hrubeš – Petřík, Zvonič. Bilance po derby: 21 – 4 – 7. Slavia: Vaniak – L. Došek, Petrouš, Müller, Hyský, Kalivoda, J. Černý, Ulich, Piták, Šenkeřík, Vlček, Kuka, Hrdlička. Sparta: Bičík – Koloušek, Matějovský, Vidlička, Jarošík, Hübschman, Novotný, Stracený, Kincl, Flachbart, Čížek, Zelenka, Jun.